Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Κλασσική ιατρική και Χριστιανισμός

ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ (ΟΡΘΟΔΟΞΗ) ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΠΌ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΑΤΡΙΚΗΥ
Η ΦΑΡΜΑΚΟΛΑΓΝΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡ.Α.Κ.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει ο Μάριος Δημόπουλος
Κλινικός διατροφολόγος-συγγραφέας

Η ΙΕΡ.Α.Κ.Σ. υποστηρίζει την ολιστική και φυσική ιατρική (Naturopathy), η οποία αντιμετωπίζει τις ασθένειες με φυσικές μεθόδους (διατροφή, βιταμίνες, φυτά και βότανα) και βλέπει τον ανθρώπινο οργανισμό ολιστικά δεν κοιτά το σύμπτωμα, αλλά προσπαθεί να βρει την αιτία του συμπτώματος και κατά αυτό τον τρόπο να επιφέρει την υγεία στον ασθενή. Η ολιστική-φυσική ιατρική είναι η Ελληνική ιατρική, η συνέχεια της ιατρικής των Ασκληπιείων και του Ιπποκράτη και έρχεται σε αντίθεση με την κλασσική (ορθόδοξη) ιατρική, που αντιμετωπίζει τις ασθένειες με χημικά φάρμακα, χωρίς τις περισσότερες φορές να αναζητά τις αιτίες των συμπτωμάτων και χωρίς να δίνει έμφαση στον ρόλο της διατροφής στην πρόκληση των παθήσεων ούτε στην πρόληψη των ασθενειών. Έρχεται δηλαδή σε πλήρη αντίθεση με τις βασικές αρχές του Ιπποκράτη, που είναι «Η τροφή σου το φάρμακό σου», «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή (=παρά) το θεραπεύειν» και «Φύσις νόσων ιατρός».  Δυστυχώς στην χριστιανική Ελλάδα η άσκηση της φυσικής ιατρικής (Naturopathy) δεν επιτρέπεται. Η ΙΕΡ.Α.Κ.Σ. πιστεύει ότι μαζί με την επίσημη αναγνώριση της πατρώας Ελληνικής θρησκείας ως επίσημη θρησκεία στην Ελλάδα, θα πρέπει να αναγνωριστεί ως επίσημη ιατρική η Φυσικοπαθητική (Naturopathy), καθώς και να αναγνωριστούν όλες οι εναλλακτικές θεραπείες, όπως ο βελονισμός, η οστεοπαθητική, η χειροπρακτική κ.λπ., και να διδάσκονται από εγκεκριμένα Ελληνικά πανεπιστήμια ή κολλέγια. Ο υπογράφων το άρθρο, Μάριος Δημόπουλος, κλινικός διατροφολόγος με σπουδές στην Naturopathy, έχω δώσει αγώνα για την αναγνώριση της ολιστικής ιατρικής και Φυσικοπαθητικής ιατρικής στην Ελλάδα καθώς και με την επαφή των Ελλήνων με την φυσική θεραπευτική συγγράφοντας τέσσερα βιβλία και πλήθος ιατρικών άρθρων σε Ελληνικά περιοδικά και με τη δημιουργία ιστολογίων στο διαδίκτυο. Το τελευταίο μου βιβλίο πραγματεύεται το ζήτημα του καρκίνου, όπου δέινω ότι οι συμβατικές μέθοδοι αντιμετώπισής του είναι τοξικές και τις περισσότερες φορές αναποτελεσματικές, και δείχνω εναλλακτικούς και φυσικούς τρόπους αντιμετώπισής του. Πολλοί συμπατριώτες μου με προβλήματα καρκίνου με συμβουλεύονται, έχω την υποχρέωση να τους βοηθήσω, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποια οργανωμένη κλινική, όπου μπορούν να συνεργαστούν πολλοί επιστήμονες που υποστηρίζουν τις εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου, ώστε να επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα. Έτσι οι συμπατριώτες μας μένουν αβοήθητοι, και πέφτουν στα αρπακτικά νύχια των χημειοθεραπευτών ογκολόγων, με αποτέλεσμα ο καρκίνος να είναι μια από τις πρώτες αιτίες θανάτου. Η κλασσική ιατρική(χριστιανοϊατρική) έχει αποτύχει παταγωδώς, ήρθε η ώρα για μια νέα Ιατρική, την Ελληνική ιατρική.

Η διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα και σε άλλες πολιτισμένες χώρες σχετικά με την εναλλακτική ιατρική
Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, και ιδιαίτερα στις αγγλόφωνες χώρες, ΗΠΑ, Καναδά, Αγγλία, Αυστραλία, είναι αναπτυγμένη η φυσική ή αλλιώς εναλλακτική ιατρική. Μερικά από τα συστήματα της εναλλακτικής ιατρικής είναι η Φυσικοπαθητική (Naturopathy), η Ορθομοριακή Ιατρική, η Διατροφική Ιατρική, η Βοτανική Ιατρική (Φυτοθεραπεία), η Οστεοπαθητική, η Χειροπρακτική, η Ομοιοπαθητική, ο Βελονισμός, η Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, η Αγιουρβέδα (Παραδοσιακή Ινδική Ιατρική). Στις χώρες αυτές υπάρχουν εκατοντάδες πανεπιστήμια και κολλέγια, όπου οι φοιτητές τους σπουδάζουν αυτές τις θεραπευτικές επιστήμες και μετά την αποφοίτησή τους μπορούν να δουλέψουν νόμιμα, είτε σε νοσοκομεία είτε ιδιωτικά. Και παρ’ όλο που η οργανωμένη ιατρική (η καλούμενη ορθόδοξη ή συμβατική ιατρική) έχει ισχυρή δύναμη σε αυτές τις χώρες, αφού εξυπηρετεί τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών, τα εναλλακτικά ιατρικά συστήματα είναι σε ιδιαίτερη άνθιση, και μάλιστα με κρατική αποδοχή. Χιλιάδες βιβλία φυσικής ιατρικής κυκλοφορούν κάθε χρόνο στην Αγγλική γλώσσα, και πολλά γίνονται μπεστ σέλλερς στις ανωτέρω χώρες. Χιλιάδες blogs και ιστοσελίδες υπάρχουν στο διαδiκτυο στην αγγλική γλώσσα για θέματα υγείας εξεταζόμενα με εναλλακτική προσέγγιση. Πολλά άτομα των χωρών αυτών, αν και δεν έχουν σπουδάσει κάποια από τα προαναφερθέντα θεραπευτικά συστήματα, είναι αρκετά ενημερωμένα για θέματα υγείας. Πιστεύουν στην πρόληψη, δεν θέλουν να στρέφονται σε φαρμακοχημικές θεραπείες και ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Τρέφονται υγιεινά, παίρνουν τις βιταμίνες τους και άλλα συμπληρώματα διατροφής, αθλούνται και διαβάζουν για θέματα υγείας. Σε ξένα blog ή ιστοσελίδες, κάτω από ένα άρθρο ή δημοσίευμα μια εφημερίδας ή ενός γιατρού πάνω σε θέματα υγείας, θα δεις να ακολουθούν εκατοντάδες σχόλια ανθρώπων, που αν και δεν είναι ειδικοί επιστήμονες επί του θέματος, θα θαυμάσεις την βαθειά γνώση τους και ευαισθησία τους πάνω σε αυτά τα θέματα.



Η Naturopathy (Φυσική Ιατρική) είναι αναγνωρισμένη σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, αλλά στην Ελλάδα δεν αναγωρίζεται και απαγορεύεται η εξάσκηση της

Ανύπαρκτη η φυσική θεραπευτική στην Ελλάδα
Και τώρα ας δούμε ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στη ρωμιοσύνη. Η φυσική-εναλλακτική ιατρική είναι ανύπαρκτη στην Ελλάδα. Η Φυσικοπαθητική (Naturopathy), Ορθομοριακή Ιατρική, Διατροφική Ιατρική, Βοτανική Ιατρική (Φυτοθεραπεία), Οστεοπαθητική, Χειροπρακτική, Ομοιοπαθητική, Βελονισμός, Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, Αγιουρβέδα (Παραδοσιακή Ινδική Ιατρική) δεν αναγνωρίζονται στη χώρα μας, δεν υπάρχουν ειδικά πανεπιστήμια ή κολλέγια, όπου κάποιος μπορεί να σπουδάσει μια από τις ανωτέρω επιστήμες, και αν κάποιος έχει σπουδάσει στο εξωτερικό φυσική θεραπευτική, οι σπουδές του δεν αναγνωρίζονται και πρέπει ή να μείνει άνεργος ή να δουλέψει ημιπαράνομα ή να ξενιτευτεί μια και καλή από την Ελλάδα. Στην Ελλάδα είναι μόνο γνωστή η Ομοιοπαθητική και ο Βελονισμός, αλλά έτσι όπως χρησιμοποιούνται δεν διαφέρουν από την κλασσική ιατρική, και εφαρμόζονται μόνο από τους κλασσικούς γιατρούς, αφού δεν αναγνωρίζονται από το κράτος ως ξεχωριστές επιστήμες. Στην Ελλάδα είναι μόνο γνωστή η Ομοιοπαθητική και ο Βελονισμός, αλλά έτσι όπως χρησιμοποιούνται δεν διαφέρουν από την κλασική ιατρική, και εφαρμόζονται μόνο από τους κλασσιμούς γιατρούς, αφού δεν αναγνωρίζονται από το κράτος ως ξεχωριστές επιστήμες. Οι περισσότεροι Έλληνες γιατροί που θέλουν να ασχοληθούν με την Ομοιοπαθητική και τον Βελονισμό παρακολουθούν μόνο μερικά σεμινάρια και μετά εφαρμόζουν θεραπείες! Είναι σαν εγώ που είμαι διατροφολόγος, να παρακολουθήσω μερικά σεμινάρια Οδοντιατρικής και να παριστάνω τον οδοντίατρο!
Στο εξωτερικό η Ομοιοπαθητική και ο Βελονισμός θεωρούνται ξεχωριστές επιστήμες και διδάσκονται σε ξεχωριστά κολλέγια ή πανεπιστήμια. Ο απόφοιτος μιας Ομοιοπαθητικής σχολής έχοντας σπουδάσει 3 ή 4 χρόνια ασκεί την επιστήμη του όπως ασκεί την επιστήμη του ένας ψυχολόγος ή διατροφολόγος. Δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να εφαρμόσεις Ομοιοπαθητική, αφού έχεις αποφοιτήσει από σχολές Ομοιοπαθητικής. Φυσικά και ένας γιατρός μπορεί να γίνει ομοιοπαθητικός, αφού σπουδάσει στα ίδια κολλέγια και τις ίδιες διδακτικές ώρες (πλην των ιατρικών μαθημάτων που δεν χρειάζεται να παρακολουθήσει). Στην Ελλάδα υπάρχουν σχολές που διδάσκουν Ομοιοπαθητική ως ανεξάρτητη επιστήμη, αλλά το κράτος αρνείται να τις αναγνωρίσει επίσημα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Βελονισμό. Ο απόφοιτος μια σχολής Βελονισμού στην Αμερική ή στην Αγγλία εξασκεί νόμιμα το επάγγελμά του ως βελονιστής. Αντίθετα, κατά την εγχώρια νομοθεσία είναι παράνομο να εφαρμόσει βελονισμό ένας μη γιατρός. Ο στόχος είναι εμφανής: Πλήρης ιατρικοποίηση της κοινωνίας μας.

Η μονοκρατορία των διαιτολόγων
Και δεν είναι τυχαίο που στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζεται η διατροφολογία (με την έννοια της Διατροφικής Θεραπευτικής), αλλά μόνο η διαιτολογία. Οι διαιτολόγοι της Ελλάδας αυτοανακηρύσσονται ως κλινικοί διαιτολόγοι-διατροφολόγοι, όρος ανύπαρκτος σε όλο τον κόσμο, αφού διαιτολόγια και διατροφολογία είναι ξεχωριστές επιστήμες με ξεχωριστές σπουδές. Το να ανακηρύσσεται κάποιος ως κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος είναι σαν να λέει κάποιος ότι είναι γιατρός-νοσοκόμος ή για να πω κάτι πιο ακραίο, σαν να δηλώνει «καπιταλιστής-μαρξιστής»! Αλλά εδώ πολλοί Έλληνες λένε ότι είμαστε Ελληνοχριστιανοί, στο κλινικοί διαιτολόγοι-διατροφολόγοι θα κολλήσουν;
Οι σύλλογοι των διαιτολόγων στη χώρα μας δεν επιτρέπουν την εξάσκηση του επαγγέλματος στους διατροφολόγους. Οι διαιτολόγοι παγκοσμίως είναι τα τσιράκια των γιατρών και έχουν κρατική υποστήριξη αλλά στις περισσότερες χώρες που είναι σε άνθιση η εναλλακτική ιατρική, οι διατροφολόγοι έχουν και αυτοί δικαίωμα εξάσκησης του επαγγέλματος.
Οι διαιτολόγοι δεν θεραπεύουν τις παθήσεις με διατροφή. Απλώς λένε κάποιες ασάφειες περί «Μεσογειακής Διατροφής» και «Διατροφικής Πυραμίδας». Συμβουλές του τύπου: «να τρώτε πέντε μερίδες δημητριακών (ψωμί, μακαρόνια, ρύζι) την ημέρα και πολλά γαλακτοκομικά» είναι χαρακτηριστικές αντιεπιστημονικές συμβουλές των διαιτολόγων για το σύνολο του πληθυσμού, λες και οι άνθρωποι είναι και δεν ε΄χουν ατομικότητα. Στην πραγματικότητα τέτοιου είδους συμβουλές κάνουν τους ανθρώπους να είναι περισσότερο άρρωστοι. Γίνεται κατανοητό γιατί η Διατροφική Ιατρική δεν είναι νόμιμη στην Ελλάδα. Η μονοκρατορία των διαιτολόγων σημαίνει μονοκρατορία των γιατρών και κέρδη των για τις φαρμακευτικές. Ενώ ένας διατροφολόγος μπορεί να αντιμετωπίσει τις παθήσεις με διατροφή και διατροφικά συμπληρώματα και να κάνει τον ασθενή ή να περιορίσει τα φάρμακά του ή να μην τα χρειάζεται καθόλου, οι διαιτολόγοι δεν θεραπεύουν τίποτα, απλώς δίνουν ένα διαιτολόγιο που χρειάζεται ένας ασθενής όχι για να θεραπευτεί από την πάθησή του, αλλά για να παραμείνει ζωντανός και να λαμβάνει τα φάρμακά του. Καταλαβαίνουμε λοιπόν γιατί συμφέρει το ιατρικό σύστημα να υπάρχουν μόνο διαιτολόγοι.

Έλλειψη παιδείας των Ελλήνων σχετικά με τη Φυσική Ιατρική
Στην Ελλάδα δεν εκδίδονται βιβλία για αυτά τα θέματα, αφού λίγοι είναι αυτοί που τα διαβάζουν, ελάχιστα είναι τα blog ή οι ιστοσελίδες σε ελληνική γλώσσα που ασχολούνται με αυτά τα θέματα, αφού μικρό είναι και το αναγνωστικό κοινό. Δεν θα δεις κάτω από ένα άρθρο υγείας ελληνικών ιστοσελίδων σχόλια αναγνωστών ή αν δεις αυτά θα είναι ή αρνητικά ή παιδαριώδη. Οι μόνοι που ασχολούνται με «εναλλακτικές» θεραπείες στην Ελλάδα είναι μερικοί μυστικοπαθείς, που πιστεύουν σε αγγελικές θεραπείες, στο Ρέικι, στην αστρολογική ιατρική, στη θεραπεία εξ αποστάσεως ή μερικοί συνωμοσιολόγοι που μαζί με τους αεροψεκασμούς πετάνε και κανένα άρθρο για την καταπίεση της εναλλακτικής ιατρικής από τα οργανωμένα συμφέροντα της ιατρικής και των φαρμακευτικών εταιρειών. Οι περισσότεροι Έλληνες δεν πιστεύουν στην πρόληψη, δεν τρέφονται υγιεινά, δεν παίρνουν βιταμίνες και άλλα συμπληρώματα διατροφής και δεν διαβάζουν για θέματα υγείας, αλλά περιμένουν πρώτα να αρρωστήσουν και ύστερα να βρουν τη γιατρειά τους στα φάρμακα και στον «μάγο» θεραπευτή τους (τον γιατρό τους). Τα μόνα που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να πίνουν τη φραπεδιά τους σε μια καφετέρεια, να καπνίζουν το τσιγαράκι τους και να τρώνε το σουβλάκι. τους. Έχει καμμιά σχέση η εικόνα αυτή με το αρχαιοελληνικό ήθος και κουλτούρα του υγιούς σώματος και ψυχοπνευματικής υγείας; Η ΙΕΡ.Α.Κ.Σ. οραματίζεται μια νέα Ελλάδα πραγματικών Ελλήνων με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου.
Δεν είναι αιτία αυτής της κατάστασης η δύναμη της κλασσικής ιατρικής και του ιατρικού συλλόγου στη χώρα μας. Τέτοια δύναμη έχει η κλασσική ιατρική και σε άλλες χώρες και παρ’ όλα αυτά η εναλλακτική ιατρική είναι σε ιδιαίτερη άνθιση. Δεν είναι αιτία η έλλειψη ενημέρωσης. Το διαδίκτυο είναι ελεύθερο σε όλους και όλοι γνωρίζουν αγγλικά, για να ενημερωθούν. Αν κάποιο σοβαρό άρθρο υγείας εμφανισθεί σε ελληνικές ιστοσελίδες ή θα περάσει απαρατήρητο ή θα λάβει ειρωνικά σχόλια. Δεν θα ξεχάσω ένα πρόσφατο δημοσίευμα στο ελληνικό yahoo news. Ήταν ένα ενδιαφέρον εκλαϊκευμένο άρθρο για το ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουμε, αν θέλουμε να ζήσουμε περισσότερο και με υγεία. Έλεγε λοιπόν το δημοσίευμα να μην τρώμε ζάχαρη, γλυκά, επεξεργασμένα τρόφιμα, κακά λιπαρά οξέα (trans λιπαρά), κ.λπ. Το τι διάβασα στα σχόλια από κάτω δεν λέγεται. Ειρωνικά σχόλια του τύπου: «Καλά να μην τρώμε τίποτα, να πεθάνουμε από ασιτία» ή «Ποιος ηλίθιος τα έγραψε αυτά. Ε ρε τι διαβάζουμε στο διαδύκτιο». Επίσης σε ένα κείμενο για την ορθομοριακή ιατρική διάβασα τα εξής σχόλια ενός αναγνώστη «Το άλλο με το μάτι, αν έχουμε ζαλάδες και πονοκέφαλο το μαθαίνετε στο bachelor της σχολής ή είναι στο master πρόγραμμα; Γιατί έχει κάνει και η γιαγιά μου κάτι τέτοια, αμέ να σου πω εγώ. Πάω σπίτι και μου βάζει παρθένο ελαιόλαδο στο μέτωπο και λέει κάτι ξόρκια και γίνομαι καλά. Α, και για τους καρκίνους τι μαθαίνετε στη σχολή σας; Κρασάκι αντιοξειδωτικό και έτσι ε; Επιστήμη είστε βρε φτου!». Δυστυχώς πολλοί συμπατριώτες μας είναι σαν τα παραπάνω άτομα.
Το κλασσικό σλόγκαν ξενοφοβίας  των Χριστιανορωμιών «Προσοχή μη φραγκέψεις» έχει την ισχύ του και στην εναλλακτική ιατρική. Μόνο που τώρα το σλόγκαν αυτό έχει την εξής μορφή: «Προσοχή μην αμερικανέψεις». Οι Αμερικανοί πέρα από τα κακά που έχουν, έχουν και μερικά καλά. Πιστεύουν στα συμπληρώματα βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Έχουν διαβάσει ότι τα αντιοξειδωτικά κάνουν καλό, και έχουν ακούσει πολλούς που έχουν γίνει καλά από μια πάθηση αλλάζοντας τη διατροφή τους και παίρνοντας βιταμίνες. Οι Χριστιανοέλληνες τα έχουν ακούσει αυτά, αλλά το αυτί τους δεν ιδρώνει. Έχω ακούσει από πολλούς ρωμιούς να λένε, όταν κάποιος τους πει να πάρουν βιταμίνες: «Καλά τι αμερικανιές είναι αυτές; Σαν τους Αμερικανούς θα γίνουμε που παίρνουν με τις χούφτες τις βιταμίνες; Τι μπορούν να μας προσφέρουν τα συμπληρώματα διατροφής στην υγεία μας;». Και μια διόρθωση στο εν καταστάσει τρικυμίας κεφάλι των Ρωμιών: Δεν παίρνουν όλοι οι Αμερικανοί συμπληρώματα βιταμινών, αλλά κυρίως οι ευαισθητοποιημένοι στα θέματα υγείας Αμερικανοί. Και δεν παίρνουν μόνο οι Αμερικανοί βιταμίνες. Παίρνουν και οι Καναδέζοι και οι Άγγλοι και άλλοι προοδευμένοι δυτικοί λαοί. Προφανώς όλοι αυτοί είναι ηλίθιοι, και είναι έξυπνοι οι ρωμιοί του φραπέ, του σουβλακίου και της κοπάνας. 

Codex Alimentarius
Μάλιστα τα οργανωμένα συμφέροντα της ιατρικής και των φαρμακευτικών εταιρειών θέλουν να απαγορέψουν την ελεύθερη πρόσβαση στα καλής ποιότητας φυσικά συμπληρώματα διατροφής και αυτό προσπαθούν να το επιτύχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του κώδικα Alimentarius. Αυτό αποτελεί μια απειλή για τη δημόσια υγεία. Δεν θα μπορείς να παίρνεις ελεύθερα ούτε βιταμίνη C πάνω από μια συγκεκριμένη δόση (πιθανόν το ανώτατο όριο βιταμίνης C να θεωρηθούν τα 300 mg), λες και η βιταμίνη C είναι κανένα τοξικό φάρμακο. Αντίθετα πολλά φάρμακα θα μπορείς να τα παίρνεις χωρίς συνταγογράφηση!!! Στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαγορευθεί να πουλούνται όλα τα κινεζικά και ινδικά βότανα ως διατροφικά συμπληρώματα, και θα επιτρέπονται λίγα μόνο Ευρωπαϊκά. Πολλά από αυτά τα βότανα έχουν ήδη απαγορευθεί να κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Βλέπετε, οι βιταμίνες και τα βότανα αποτελούν απειλή για την υγεία των ανθρώπων (ή πιο σωστά για την τσέπη των φαρμακευτικών εταιρειών)! Στην Αμερική τα πράγματα είναι κάποιος πιο ελεύθερα (προς το παρόν) για τα διατροφικά συμπληρώματα, αν και εκεί έχουν άλλα προβλήματα, όπως με τη Monsanto και τα μεταλλαγμένα, την απαγόρευση να καλλιεργείς λαχανικά στον κήπο σου, τη φθορίωση του νερού και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Προσφάτως σε μια Αμερικανική πολιτεία δεν δέχθηκαν μαθήτρια στο σχολείο, επειδή αρνείτο να εμβολιασθεί!!! Και ενώ σε ξένες χώρες, όπως στην  Αγγλία, έγιναν συλλαλητήρια διαμαρτυρίας κατά του κώδικα Alimentarius και έχουν δημιουργηθεί οργανώσεις αντίστασης με ιστοσελίδες, στην Ελλάδα οι περισσότεροι ρωμιοί δεν έχουν πάρει είδηση, και αγνοούν ακόμα και το όνομα «κωδικας Alimentarius». Και ενώ σε όλη την Αμερική αυτό το μήνα έγιναν συλλαλητήρια από ακτιβιστές υγείας κατά της Monsanto και των μεταλλαγμένων, το Ρωμέικο δεν πήρε χαμπάρι.



Η φαρσοκωμωδία με τα γενόσημα
 Το μόνο που απασχόλησε τους ρωμιούς και έγινε θέμα επί ημέρες στις τηλεοράσεις είναι τα γενόσημα φάρμακα!!! Τι θα γίνει η υγεία των νεοελλήνων τώρα που δεν παίρνουν αυθεντικά φάρμακα αλλά γενόσημα; Δυστυχώς η ρωμιοσύνη είναι μια φαρσοκωμωδία. Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν οι ρωμιοί είναι ότι είτε γενόσημα είτε μη, όλα φάρμακα είναι. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά μεταξύ αυθεντικών και γενοσήμων. Όταν μια εταιρεία παρασκευάσει ένα φάρμακο, έχει κάποια χρόνια την αποκλειστικότητα για την πατέντα. Όταν περάσουν αυτά τα χρόνια, τότε οι άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες μπορούν και αυτές να παρασκευάσουν το ίδιο φάρμακο. Αυτό είναι το καλούμενο γενόσημο. Επομένως το όλο θέμα είναι φιάσκο, και αυτοί που στρέφονται κατά των γενοσήμων είναι οι φαρμακευτικές που είχαν την πατέντα. Ο θλιβερός ρωμιός δεν έχει ιδέα από αυτά. Και εδώ δεν κατηγορώ μόνο τον απλό λαό, αλλά και τα ΜΜΕ που τον αποχαυνώνουν πλήρως, αφού αυτά είναι τα οποία επί μήνες μας πιπίλισαν τα αυτιά σχετικά μη τη δήθεν επικινδυνότητα των γενοσήμων. Αυτό που τα ελληνικά ΜΜΕ δεν είπαν είναι ότι όλα τα φάρμακα, γενόσημα ή μη, είναι εν πολλοίς τοξικά και η υγεία δεν αποκτάται με φάρμακα αλλά με αλλαγή του τρόπου ζωής.

Η φαρμακολαγνεία της ρωμιοσύνης
Αλλά γιατί ο ρωμιός έχει τόση μεγάλη φαρμακολαγνεία και απαξιώνει τις βιταμίνες και τα άλλα φυσικά θεραπευτικά μέσα; Μια πρώτη επιφανειακή απάντηση είναι ότι ο ρωμιός είναι συντηρητικός και δεν μπορεί να αφομοιώσει την καινούργια γνώση. Έτσι η ιδέα ότι αν κάποιος λαμβάνει αρκετή βιταμίνη D από την εφηβεία, θα έχει 50-75% λιγότερες πιθανότητες να πάθει πολλές μορφές καρκίνου, και μεταξύ άλλων καρκίνο του μαστού, όταν γίνει ενήλικας, δεν μπορεί να αφομοιωθεί από τον ρωμιό. Ο ρωμιός ως πρόληψη θεωρεί τη μαστογραφία!!! Δηλαδή δεν κάνει κάτι για να μην πάθει καρκίνο, αλλά κάνει τσεκάπ για να δει αν θα πάθει!!! Το ότι η μαστογραφία αφ’ εαυτής αποτελεί και μια αιτία καρκίνου του μαστού, δεν περνά από το μυαλό του Ρωμιού ούτε από τον γιατρό του που θησαυρίζει από τις μαστογραφίες.  Μετά και από την είδηση με την «ηρωίδα» Ατζελίνα Τζολί που έκανε μαστεκτομή, πολύ φοβάμαι ότι πολλές γυναίκες θα τη μιμηθούν, αφού στο μυαλό τους αυτό αποτελεί πρόληψη!!! Και για να μην αδικούμε μόνο τους Ρωμιούς, και πολλοί ξένοι επηρεάστηκαν από την είδηση της Τζολί, και όλα τα ξένα ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση και παρουσίασαν την Τζολί ως ηρωίδα. Βλέπετε, η οργανωμένη ιατρική έχει τη δύναμη παντού και όπως και ο χριστιανισμός παίζει με τον φόβο και την ψυχολογία των ατόμων. Διότι και η Ιατρική είναι μια μορφή θρησκείας του φόβου.

Ορθοδοξία εναντίον φυσικών θεραπειών
Επανέρχομαι όμως στο πρωταρχικό ερώτημα. Γιατί οι Ρωμιοί έχουν τόση φαρμακολαγνεία και απαξιώνουν τις φυσικές θεραπείες; Μιλήσαμε για συντηρητισμό, αλλά αυτή η απάντηση δεν είναι επαρκής. Όσο και αν εκ πρώτης φανεί περίεργο, η μόνη και κύρια αιτία της φαρμακολαγνείας και της απαξίωσης των φυσικών θεραπειών στην Ελλάδα είναι η Ορθόδοξη χριστιανική παράδοση και η Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η μόνη που καταπολεμά τις φυσικές και εναλλακτικές θεραπείες, διότι θεωρεί ότι θα αλλοιώσουν την ορθόδοξη παράδοση του ποιμνίου τους!!! Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Ένας γνωστός μου πριν πολλά χρόνια είχε ανοίξει ένα κατάστημα υγιεινών τροφών στην Καρδίτσα, όπου πουλούσε βιολογικά προϊόντα, συμπληρώματα διατροφής και βότανα. Μετά από λίγο καιρό η Εκκλησία της περιοχής έβγαλε ανακοινώσεις, αποτρέποντας τους πιστούς να πηγαίνουν σε εκείνο το κατάστημα, διότι το κατάστημα αυτό «πουλάει πράγματα του σατανά και της μασονίας». Την επόμενη μέρα μια κυρία που είχε αγοράσει από αυτό το κατάστημα διάφορα προϊόντα, πήγε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος και του επέστρεψε αυτά που είχε αγοράσει, διότι, όπως του είπε «δεν θέλω να έχω πάνω μου σατανικά προϊόντα»!!! Κατά τα άλλα η Ελλάδα θεωρείται προοδευμένη Ευρωπαϊκή χώρα!!! Αυτά μόνο στον μεσαίωνα συνέβαιναν, συνεχίζουν όμως να συμβαίνουν στη Ρωμιοσύνη.   
 Από όσο γνωρίζω αυτό δεν γίνεται σε άλλες Ευρωπαϊκές «χριστιανικές» χώρες. Αντίθετα οι Χριστιανικές εκκλησίες των χωρών αυτών είτε είναι ανεκτικές είτε και υποστηρικτικές των φυσικών και εναλλακτικών θεραπειών. Από προσωπική πείρα γνωρίζω τι γίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί θα βρεις ακόμα και κολλέγια με θεολογικό-βιβλικό προσανατολισμό να υποστηρίζουν τις φυσικές θεραπείες. «Ο Θεός έκρυψε τη θεραπεία στη φύση, στρέψου προς τη φύση να βρεις τη θεραπεία», θα σου πουν. Αντίθετα εδώ η Ορθόδοξη Εκκλησία θα πει: «Οι φυσικές-εναλλακτικές θεραπείες είναι της Νέας Εποχής, με στόχο την αλλοίωση της πίστης μας. Αν θες να  γιατρευτείς, στρέψου στον κλασσικό-ορθόδοξο γιατρό σου, και στο χημικά φάρμακα». Με λίγα λόγια η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας υποστηρίζει το φαρμακευτικό λόμπυ. Μια εξήγηση του γεγονότος αυτού, είναι ότι αντίθετα με άλλες χώρες που δεν υπάρχει μια μόνο σέκτα του χριστιανισμού που να μονοπωλεί την εξουσία, στην Ελλάδα η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η μόνη Εκκλησία που έχει δύναμη, και φυσικά έχει πουλήσει την ψυχή της στον «μαμωνά» και φαρμακευτικές εταιρείες. Το αστείο είναι ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας είναι, υποτίθεται, κατά της Νέας Τάξης. Τι λοιπόν την πειράζει ο Ρωμιός να μην παίρνει φαρμακοχημικά σκευάσματα, αλλά να αντιμετωπίζει το πρόβλημά της υγείας του με σωστή διατροφή, βιταμίνες, βότανα, βελονισμό κ.λπ.; Θα αλλοιωθεί τάχα η Ορθόδοξη πίστη του Ελληνικού λαού αν ο Ρωμιός παίρνει συμπληρώματα βιταμινών ή αν κάνει βελονισμό;



Η συμμαχία Ορθόδοξης ιατρικής-Ορθοδοξίας
Η Ορθοδοξία (περισσότερο από κάθε άλλη σέκτα του ιουδαιοχριστανικού δόγματος) τα έχει κάνει πλακάκια με την Ορθόδοξη ιατρική. Τι είναι κοινό τόσο στην Ορθοδοξία όσο και στην Ορθόδοξη ιατρική; Το κοινό είναι ότι αμφότεροι έχουν το αλάθητο. Αυτοί κατέχουν την «ορθή» δόξα και οι άλλοι είναι αιρετικοί, πεπλανημένοι και πρέπει να διωχθούν. Στην περίπτωση της ορθοδοξίας οι αντιφρονούντες είναι αιρετικοί ή γενικά κατά τον χριστιανισμό «αλλόπιστοι», «άθεοι» ή «όργανα του σατανά». Στην περίπτωση της ορθόδοξης ιατρικής οι αντιφρονούντες είναι «παραεπιστήμονες» και «τσαρλατάνοι».

«Κυνήγι μαγισσών»
Ο χριστιανισμός στο παρελθόν καταδίωκε τους αντιφρονούντες, φθάνοντας μέχρι και στη φυσική εξολόθρευσή τους. Για τους αιρετικούς γίνονταν ειδικές σύνοδοι, για να καταπολεμηθούν τα «αιρετικά» τους δόγματα. Η ορθόδοξη ιατρική με τους ιατρικούς του συλλόγους κάνει «κυνήγι μαγισσών» κατά των αντιφρονούντων. Αν κάποιος είναι κλασσικός γιατρός και κάνει μια θεραπεία αντίθετη από ό, τι επιτάσσει η ορθόδοξη ιατρική, τότε γίνεται πειθαρχικό συμβούλιο («Ιερά Σύνοδος»), όπου εκεί ο «αιρετικός» γιατρός θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Στην καλύτερη περίπτωση το πειθαρχικό ιατρικό συμβούλιο θα του ζητήσει να σταματήσει τις ανορθόδοξες θεραπείες, και στη χειρότερη περίπτωση θα του αφαιρέσει την άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος ή και θα τον στείλει στη φυλακή. Αν αυτός που εφαρμόζει ανορθόδοξες θεραπείες δεν είναι κλασσικός γιατρός, αλλά εναλλακτικός θεραπευτής, εκεί τα πράγματα μπορεί να είναι ακόμα χειρότερα. Βέβαια σε χώρες του εξωτερικού υπάρχουν ρυθμίσεις που καθορίζουν τα όρια δράσεως γιατρών και θεραπευτών. Ένας θεραπευτής για παράδειγμα δεν επιτρέπεται να κάνει εγχειρήσεις ή να χορηγήσει χημικά φάρμακα.
Αν διαβάσει κανείς ιατρικά βιβλία των τελών του 19ου και αρχών του 20ου αιώνα, θα δει ότι πέρα από τη λεγόμενη «κλασσική» ιατρική υπήρχαν και άλλα ιατρικά συστήματα, όπως η Naturopathy (Φυσικοπαθητική), η Orthopathy (Ορθοπαθητική ή Ορθοβιονομία ή Φυσική Υγιεινή), ο Εκλεκτισμός, η Οστεοπαθητική κ.α. Όλα αυτά τα ιατρικά συστήματα μάχονταν για το ποιο θα επικρατήσει ή τουλάχιστον για την ελεύθερη συνύπαρξη όλων των ιατρικών συστημάτων. Αυτά τα ιατρικά συστήματα δημιουργήθηκαν ως αντίδραση στις βίαιες και «ηρωικές» θεραπείες της κλασσικής ιατρικής. Κύριες θεραπευτικές μέθοδοι της κλασσικής ιατρικής την εποχή εκείνη ήταν οι αφαιμάξεις και χημικά δηλητήρια σαν τον υδράργυρο. Και ενώ τα αντίπαλα ιατρικά συστήματα μάχονταν κατά των «ηρωικών» αυτών θεραπειών και τόνιζαν τη στροφή του ανθρώπου στη φύση (υγιεινή διατροφή, αποτοξίνωση, καθαριότητα κ.λπ.), η ορθόδοξη ιατρική πίστευε ότι οι βάρβαρες αυτές θεραπευτικές της προσεγγίσεις ήταν σωστές και χαρακτήριζε τους αντιπάλους της ως τσαρλατάνους. Τελικά η «ορθόδοξη» ιατρική λόγω του ότι είχε την υποστήριξη των φαρμακευτικών εταιρειών της εποχής, επικράτησε. Και φυσικά δεν επικράτησε ειρηνικά, αλλά διώκοντας τους αντιπάλους της (όπως έκανε και ο χριστιανισμός, για να επικρατήσει).




Το τελευταίο βιβλίο του Μάριου Δημόπουλου που πραγματεύεται την αναποτελεσματικότητα των συμβατικών αντικαρκινικών θεραπειών και αναλύει τις φυσικές και εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου

Διώξεις ανορθόδοξων γιατρών από το ιατρικό κατεστημένο
Στο βιβλίο μου «Φυσικές μέθοδοι αντιμετώπισης του καρκίνου» έχω παρουσιάσει πολλές τέτοιες «χριστιανικές» αντιδράσεις της «ορθοδόξου» ιατρικής κατά επιστημόνων που εφάρμοζαν «ανορθόδοξες» και πολλές φορές αποτελεσματικές θεραπείες του καρκίνου.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Γερμανού γιατρού Max Gerson, ο οποίος κατά γενική ομολογία υπήρξε αυθεντία στο επάγγελμά του. Σε νεαρή ηλικία το 1920 επινόησε μια ειδική δίαιτα, με την οποία θεράπευε επιτυχώς τον ερυθηματώδη λύκο. Ο Gerson άρχισε να εφαρμόζει τη δίαιτα αυτή τροποποιημένη και για άλλες εκφυλιστικές ασθένειες, όπως την καρδιοπάθεια και τον διαβήτη, και είχε τεράστια επιτυχία. Πιο διάσημος όμως κατέστη λόγω της επιτυχημένης αγωγής του κατά του καρκίνου, που πλην της ειδικής δίαιτας περιλάμβανε αποτοξίνωση, υποκλυσμό με καφέ, για να μην πεθάνει ο ασθενής από τη διάσπαση του όγκου, ενίσχυση του συκωτιού, την υπολειτουργία του οποίου θεωρούσε συνδεδεμένη με την εκδήλωση του καρκίνου, οζονοθεραπεία, εξισορρόπηση καλλίου-νατρίου, συμπληρώματα βιταμινών κ.λπ. Τον λαμπρό αυτόν επιστήμονα κυνήγησε το αμερικανικό ιατρικό κατεστημένο, διαγράφοντάς τον από τον Ιατρικό Σύλλογο της Νέας Υόρκης. Αυτό είχε ως συνέπεια τα νοσοκομεία με τα οποία συνεργαζόταν να διακόψουν τη σχέση μαζί του. Τη δεκαετία του 1950 ο Gerson κατέθεσε στη Γερουσία υπέρ της θεραπευτικής του αγωγής, η οποία είχε αποκτήσει τόσο κύρος, ώστε θα γινόταν δεκτή. Τότε όμως ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος εξαπέλυσε μια δριμεία επίθεση εναντίον του, διότι γίνονταν προσπάθειες για την καθιέρωση της χημειοθεραπείας. Το κωμικοτραγικό είναι ότι μια από τις κυριότερες κατηγορίες του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου εναντίον του ήταν ότι ο Gerson απαγόρευε στους ασθενείς του να καπνίζουν. Μα το κάπνισμα δεν προκαλεί καρκίνο; Τι σημασία έχει; Η καπνοβιομηχανία Philip Morris χρηματοδοτούσε τον Αμερικανικό Ιατρικό Σύλλογο και στο επίσημο περιοδικό του γραφόταν το εξής «σλόγκαν»: «Πολλοί κορυφαίοι ωτορινολαρυγγολόγοι συμβουλεύουν: Αλλάξτε μάρκα, καπνίζετε Philip Morris». Η θεραπεία του Gerson τοποθετήθηκε στη μαύρη λίστα των αναπόδεικτων θεραπειών.
Άλλη περίπτωση είναι η δίωξη μιας από τις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες της σύγχρονης βιολογίας και ιατρικής, του Gaston Naessens, ο οποίος κατασκευάζοντας ένα υπερεξελιγμένο μικροσκόπιο, το οποίο χαρακτηρίστηκε από ειδικούς ότι θα άλλαζε την επιστήμη και το οποίο καμμιά σχέση δεν έχει με τα κοινά μικροσκόπια, αμφισβήτησε τη μικροβιολογική θεωρία του Παστέρ, υποστηρίζοντας τον πλειομορφισμό. Είδε με το τηλεσκόπιό του ότι σωματίδια άλλαζαν μορφή ακολουθώντας 16 στάδια και προκαλούσαν καρκίνο καθώς και αυτοάνοσες ασθένειες (σκλήρυνση κατά πλάκας, ερυθηματώδη λύκο κ.λπ.). Το αν τα σωματίδια μετεξελιχθούν στα διάφορα στάδια που θα προκαλέσουν τις διάφορες εκφυλιστικές ασθένειες στον άνθρωπο εξαρτάται από την κατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου, από τη διατροφή του, τη συναισθηματική του κατάσταση κ.λπ. Ο Naessens θεράπευσε πλήθος κατκινοπαθών και βοήθησε πολλούς ασθενείς με AIDS χάρη σε μια ένωση που κατασκεύασε, την ονομαζόμενη 714-Χ, που αποτελεί υδατικό διάλυμα μορίων καμφοράς, μιας φυσικής ουσίας που παράγεται από το δένδρο καμφοράς της Ανατολικής Ασίας εμπλουτισμένης με άζωτο. Ας δούμε όμως πώς κυνηγήθηκε ο Naessens. Στη Γαλλία, όπου σπούδασε, κατασκεύασε αντικαρκινικά φάρμακα, με τα οποία παρείχε αγωγή σε καρκινοπαθείς. Όταν όμως το γαλλικό ιατρικό κατεστημένο πληροφορήθηκε τις ενέργειές του, τον λασπολόγησε, ισχυριζόμενο ότι δήθεν δεν είχε πτυχίο, και τον έσυρε στα δικαστήρια, με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί να «αυτοεξοριστεί» και να μεταβεί στον Καναδά. Το 1989 ο ιατρικός σύλλογος του Κεμπέκ τον χαρακτήρισε τσαρλατάνο και τον έσυρε στα δικαστήρια, κατηγορώντας τον ότι συνέβαλε στον θάνατο μιας καρκινοπαθούς γυναίκας. Δεδομένου ότι δεκάδες ήταν οι μάρτυρες – μεταξύ των οποίων και γιατροί – που είχαν θεραπευτεί από ανίατες μορφές καρκίνου χάρη στον Naessens, το δικαστήριο πείστηκε ότι ο Naessens δεν ευθυνόταν για τον θάνατο της γυναίκας ούτε ότι ήταν τσαρλατάνος, αλλά ότι ήταν ένας μεγαλοφυής επιστήμονας.
Θλίψη προκαλεί και η περίπτωση φίμωσης του διαπρεπούς Πολωνού γιατρού Stanislaw Burzynski, ο οποίος ανέπτυξε μια πολλά υποσχόμενη ατοξική θεραπεία, την θεραπεία των αντινεοπλαστονίων, η οποία βασίζεται σε μια νέα βιοχημική θεωρία, η οποία, αν ισχύει, θα οδηγήσει στο να ξαναγραφτούν τα βιβλία της βιολογίας. Σε ηλικία 24 ετών, μόλις αποφοίτησε πρώτος μεταξύ 250 φοιτητών από τη φημισμένη Ιατρική Ακαδημία Λούμπλιν στην Πολωνία, ανακάλυψε ότι μια ομάδα πεπτιδίων (μικρές αλυσίδες αμινοξέων) και παράγωγα αμινοξέων εμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Κατά την άποψή του αυτές οι ομάδες αμινοξέων αποτελούν μέρος ενός βιοχημικού αμυντικού συστήματος άγνωστου από τη συμβατική επιστήμη, που είναι τελείως διαφορετικό από το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο Burzynski ονόμασε τα πεπτίδια αυτά αντινεοπλαστόνια λόγω της ικανότητάς τους να αναχαιτίζουν την ανάπτυξη νεοπλαστικών (καρκινικών) κυττάρων.
Ο Burzynski ανακάλυψε ότι οι καρκινοπαθείς εμφανίζουν τρομερή έλλειψη αυτών των ουσιών στον οργανισμό τους. Καρκινοπαθείς σε προχωρημένο στάδιο διαθέτουν μόνο το 2 ώς 3% της ποσότητας που υπάρχουν σε υγιείς ανθρώπους. Η θεραπεία λοιπόν του καρκίνου είναι πολύ απλή. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο, εκτός από το να εισάγεις πεπτίδια στο αίμα των καρκινοπαθών είτε από το στόμα είτε ενδοφλεβίως. Η απλούστατη αυτή θεραπεία φαίνεται ότι βοηθά ακόμα και επί καρκινικών όγκων που δεν ανταποκρίνονται στις συμβατικές θεραπείες, όπως οι όγκοι του εγκεφάλου, προχωρημένοι καρκίνοι του προστάτη και της ουροδόχου κύστης και καρκίνος του παγκρέατος. Μετά από μερικές εβδομάδες θεραπείας οι όγκοι συρρικνώνονται ή και εξαφανίζονται χωρίς καμμιά παρενέργεια στο σώμα του καρκινοπαθούς. Θεραπεία με αντινεοπλαστόνια έχει γίνει στην κλινική Burzynski και σε ασθενείς με AIDS με θεαματικά αποτελέσματα. Βελτιώθηκε ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων στους περισσότερους ασθενείς και αυξήθηκαν τα κύτταρα Τ4 (τα λευκά αιμοσφαίρια που επηρεάζονται ιδιαίτερα από το AIDS) μετά από τέσσερεις εβδομάδες αγωγής.
Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι οι αρμόδιοι φορείς των ΗΠΑ θα προωθούσαν το έργο του Burzynski και θα το αξιοποιούσαν για το καλό της ανθρωπότητας και ότι ο ίδιος ο Burzynski θα έχαιρε τιμών και θα βραβευόταν για το έργο του. Και όμως. Το ιατρικό κατεστημένο όχι μόνο δεν τον τίμησε, αλλά προσπάθησε να τον δυσφημίσει και να κλείσει την κλινική του. Ο FDA και η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία τον χαρακτήρισε τσαρλατάνο και απέρριψε το έργο του ως απάτη. Και ας έχει δημοσιεύσει 150 επιστημονικές εργασίες, και ας έχει είκοσι διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την αγωγή με αντινεοπλαστόνια σε δεκαέξι χώρες. Το 1988, η Εξεταστική Επιτροπή Γιατρών του Τέξας επιχείρησε να του αφαιρέσει την ιατρική άδεια.
Μην ξεχνάμε και την περίπτωση του σύγχρονου Γερμανού γιατρού Δρ. Χάμερ (Hammer), ο οποίος εξήγησε ότι ο καρκίνος είναι ασθένεια του εγκεφάλου, έδειξε τους μηχανισμούς ανάπτυξής του και υποστήριξε ότι υπάρχει θεραπεία του. Για τις θεωρίες του αυτές φυλακίστηκε για ένα διάστημα. Αν και έχω επιφυλάξεις για κάποιες από τις θεωρίες του, το να φυλακίζεις έναν επιστήμονα για τις απόψεις του παραπέμπει σε μεσαίωνα.

Επιμύθιο

Οι άγιοι θεραπευτές της Ρωμιοσύνης
- Οι άγιοι Ανάργυροι, Κοσμάς και Δαμιανός, θεραπεύουν γενικά τις αρρώστιες.
- Ο άγιος Παντελεήμων είναι ειδικός για τις αρρώστιες του ματιού.
- Ο άγιος Χαράλαμπος και η αγία Αικατερίνη απομακρύνουν τους λοιμούς.
- Ο άγιος Στυλιανός έχει ειδικότητα στις παιδικές αρρώστιες.
- Ο άη Γιάννης ο Πρόδρομος θεραπεύει τον πυρετό και την  ελονοσία.
- Η αγία Παρασκευή διώχνει τους πονοκεφάλους.
- Η αγία Φωτεινή θεραπεύει τις οφθαλμικές παθήσεις.
- Η Αθηναία αγία Μαύρα ελέγχει τις κρεατοελιές.
- Η αγία Βαρβάρα θεραπεύει την ευλογιά.
- Ο άγιος Αντύπας θεραπεύει τον πονόδοντο.
- Ο άγιος Ευστάθιος προφυλάσσει τις εγκύους γυναίκες.


Τα εκκλησιαστικά θεραπευτήρια της ρωμιοσύνης
Δεν αρκούν όμως μόνο οι Άγιοι που μας προφυλάσσουν από τις ασθένειες. Απαιτείται και εξειδίκευση. Κατά τους χριστιανοταλιμπάν της Ρωμιοσύνης συγκεκριμένες παθήσεις γίνονται καλά μόνο αν προστρέξει ο ασθενής σε συγκεκριμένα μοναστήρια. Τέτοια μοναστήρια είναι η μονή Χρυσοβαλάντου στην Αττική, η Παναγία η Μαλεβή, η Οσίου Ναούμ στη Φλώρινα, η Παναγία η Τσαμπίκα στη Ρόδο και ο Πανορμίτης στη Σύμη κ.λπ.

Βιογραφικό
Ο κ. Μάριος Δημόπουλος είναι κλινικός Διατροφολόγος και εκπαιδεύεται για την απόκτηση πτυχίου Dr. Of Naturopathy. Είναι μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition. Αρχικά σπούδασε φιλολογία με ειδίκευση στη γλωσσολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά στη συνέχεια στράφηκε προς τις επιστήμες υγείας.
Έχει εκπαιδευτεί στη Φυσική Ιατρική στα:
British Institute of Homeopathy (New Jersey, USA),
Clayton College of Natural Health (Alabama, USA),
Trinity College of Natural Health (Indianapolis, USA),
International Society of Homotoxicology, Baden-Baden, German.
Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων για φυσικές θεραπείες και διατροφή. Τα δύο τελευταία του βιβλία είναι το «Μύθος της χοληστερίνης» και «Φυσικές μέθοδοι αντιμετώπισης του καρκίνου», που εκδόθηκαν από τον εκδοτικό οίκο Etra.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου